Ron Zacapa La Doma The Taming Cask Heavenly Cask Collection
V roce 2021 vytvořila Zacapa novou láhev – Zacapa la Doma.
Jedná se o blend 6 – 24. letých rumů, který zrál systémem solera v sudech z amerického bílého dubu po whisky. Jedná se o první ze série 4 dílné kolekce “Heavenly cask collection“, kdy každý rum ze série dozrává v jiném sudu.
Sběratelská kolekce.
Kategorie: | RUM |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Země | Guatemala |
Barva | mahagonová až rudá |
Chuť | vynikající chuť s tóny cukrové třtiny, vanilky, ananasu a banánu |
Závěr | dubové dřevo |
Objem | 0,7 l |
Alkohol | 40 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie rumů Zacapa Centario sahá až do roku 1976, kdy byla destilerie založena ve městě Zacapa nacházející se na východě Guatemaly 229 m n. m.
Výroba rumů začíná na plantážích cukrové třtiny. Plantáže rumů Zacapa Centario se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Destilerie se chlubí, že jejich plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky kombinaci mikroklima, půdy a teploty.
Na rozdíl od ostatních výrobců rumů, kteří pro destilaci používají melasu, což je zbytkový produkt při výrobě cukru, destilerie Zacapa používá tak zvaný Panenský sirup (v originále Virgin sugar cane honey), tedy primární výrobek při zpracování cukrové třtiny.
Když přijde čas na kvašení, destilerie používá vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu: Saccharomyces cerevisiae. Tyto kvasinky produkují specifické aroma typické pro rumy Zacapa Centario. Kvašení probíhá pomalu, jelikož kvasinky potřebují čas pro práci ke kýženému výsledku.