Ron Zacapa Centenario Solera 23y dárkové balení
Zacapa Centenario je blend rumů dozrávající ve výšce 2 333 m n. m. Vyrábí se z panenského medu z cukrové třtiny. Rum dozrává ve 4 různých typech sudů – po bourbonu, ve vypálených sudech po bourbonu, po sherry Oloroso a po sherry Pedro Ximénez. Na soutěži Rum Festival International vyhrál několikrát po sobě a byl uveden do síně slávy. Je ideální na samotné popíjení, v long drinku ve spojení s prémiovým tonikem nebo jako varianta pro koktejly typu Old Fashioned nebo do jiných klasických rumových koktejlů.
Kategorie: | RUM |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Barva: Tmavě medová
Vůně: Tóny vanilky, oříšků, dřeva, sušeného ovoce
Chuť: Čokoládovo-kořeněná chuť s tony vanilky, sušeného ovoce
Alkohol: 40 %
Objem: 0,7 l
Dárkové balení obsahuje Zacapa Centenario 0,7L 40% v dárkovém balení se dvěma skleničkami.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie rumů Zacapa Centario sahá až do roku 1976, kdy byla destilerie založena ve městě Zacapa nacházející se na východě Guatemaly 229 m n. m.
Výroba rumů začíná na plantážích cukrové třtiny. Plantáže rumů Zacapa Centario se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Destilerie se chlubí, že jejich plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky kombinaci mikroklima, půdy a teploty.
Na rozdíl od ostatních výrobců rumů, kteří pro destilaci používají melasu, což je zbytkový produkt při výrobě cukru, destilerie Zacapa používá tak zvaný Panenský sirup (v originále Virgin sugar cane honey), tedy primární výrobek při zpracování cukrové třtiny.
Když přijde čas na kvašení, destilerie používá vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu: Saccharomyces cerevisiae. Tyto kvasinky produkují specifické aroma typické pro rumy Zacapa Centario. Kvašení probíhá pomalu, jelikož kvasinky potřebují čas pro práci ke kýženému výsledku.