NIKKA YOICHI SINGLE MALT RUM WOOD FINISH
Yoichi je první palírnou společnosti Nikka. Leží na pobřeží japonského ostrova Hokkaidó. Whisky se zde vyrábí za použití tradičních metod, se kterými se v dnešní době již téměř nesetkáme. Pod destilační kotle se zde například stále ručně přikládá uhlím.
Yoichi Single Malt Rum Wood Finish byla před plněním do lahví na dobu až 12 měsíců uložena do sudů po karibském rumu. Jedná se o jednu ze dvou limitovaných edicí single malt whisky Nikka z roku 2017 – lahvováno bylo, bez použití filtrace za studena, jen 3 500 kusů od každého druhu.
Kategorie: | JAPONSKÉ WHISKY |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Typ | single malt |
Země | Japonsko |
Vůně | výrazná, aroma rašeliny |
Chuť | karamel a čokoláda s pomeranči společně s tóny kouře a dubového dřeva. Rašelina, banán, ananas, citron, jemné tóny zázvoru a peprmintu. |
Závěr | bohatý, příjemný závěr, který je mimořádně dlouhotrvající |
Alkohol | 46% |
Objem | 0,7 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Masataka Taketsuru se v roce 1918 vydal do Skotska. I přes tradiční rodinnou výrobu saké si jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky.
Po návratu do Japonska si uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. A tak se zrodila špičková japonská whisky.