Nikka Yoichi 10 y
Tato jednosladová whisky pochází z první palírny společnosti Nikka - z Yoichi,
založené v roce 1934. Zraje v nejseverněji položené destilérii whisky v Japonsku - na ostrově
Hokkaido, kde podnebí připomíná Skotsko.
Navazuje na svou předchůdkyni stejného jména, ale jiné etikety, která se vyráběla do roku
2015.
Je to tedy poprvé po 7 letech, kdy se Nikka opět vrací k produktu s udáním stáří.
Yoichi Single Malt 10 years old je jednosladová whisky s bohatou chutí, zvýrazněnou
rašelinovým a kouřovými tóny, které přináší vyzrálý slad z Joiči. Zároveň přináší dřevité a
sladké aroma pocházející z dubového dřeva. To postupně přejde v tóny zralých banánů.
Etiketa je vyrobena z tradičního japonského papíru "Washi" a její barva
je tmavší než barva ostatních etiket z lahví, na kterých není uvedeno stáří, což symbolizuje
pocit zralosti.
Celosvětově vyrobeno 9 000 lahví.
Kategorie: | JAPONSKÉ WHISKY |
---|
Země: Japonsko
Vůně: ovocná vůně s tóny sušených bobulí, zralých banánů, které se snoubí s náznaky vanilky, muškátového oříšku a rašelinového kouře
Chuť: rašelinový kouř s jemnými tóny dřeva a šťavnatého ovoce
Alkohol: 45 %
Objem: 0,7 l
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Masataka Taketsuru se v roce 1918 vydal do Skotska. I přes tradiční rodinnou výrobu saké si jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky.
Po návratu do Japonska si uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. A tak se zrodila špičková japonská whisky.