Nikka Coffey Malt
Nikka Coffey Malt se vyrábí v japonské destilerii Mijagikjó výlučně ze sladového ječmene. Jediný důvod, proč není řazená mezi single malt whisky, je destilační zařízení, na kterém vzniká – nejedná se totiž o pot still (jako v případě skotských single maltů), ale o kolonu, na které běžně vznikají obilné whisky. Proto je, tak trochu paradoxně, i Nikka Coffey Malt řazena mezi single grain whisky. Unikátní výrobní postup vede ke vzniku whisky s naprosto mimořádnou chutí a texturou, jíž ocení nejen milovníci této kategorie.
Kategorie: | JAPONSKÉ WHISKY |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Země | Japonsko |
Vůně | plná, bohatá, citrusová. Citron, hrušky, pepř, vanilka, káva s mlékem |
Chuť | Hladká a vytříbená. Citrusy (mandarinky, pomeranče), káva, pralinky, vanilkový krém, švestky a ryngle, rumové tóny. V závětu sušené švestky, mirabelky, lékořice. |
Alkohol | 45 % |
Objem | 0,7 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Masataka Taketsuru se v roce 1918 vydal do Skotska. I přes tradiční rodinnou výrobu saké si jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky.
Po návratu do Japonska si uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. A tak se zrodila špičková japonská whisky.