Nikka Coffey Grain Paper Box
Nikka Coffey Grain se vyrábí v destilerii Mijagikjó z mimořádně vysokého podílu kukuřice (kolem 90 %) a malého podílu sladu. To možná svádí k představě, že by se mohla chuťově podobat bourbonu či kukuřičné whisky, což nicméně vyvrátí už první doušek. Nikka Coffey Grain je exotická, výrazná a nekonvenční – naprosto neobyčejná obilná whisky, která vás překvapí hloubkou svých chutí.
Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém whisky, gin a vodka Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Taketsuru v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře, které destilátům propůjčuje. Řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho, jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na výsledný produkt, ale také dokonalým dokladem umu a kreativity, kterými je společnost Nikka proslulá.
Kategorie: | JAPONSKÉ WHISKY |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Země | Japonsko |
Typ | Grain |
Barva | jemně zlatavá |
Vůně | svěží a smyslná, zralé hrušky, třešně, exotické ovoce, citrusy (červený pomeranč, citron), kokos a vanilka |
Chuť | sladší, podmanivá, hřejivá, zralé ovoce, které připomíná chuť rumu (banány), karamel, lékořice, anýz, hrušky. Příjemný závěr s tóny hrušek, vanilky a bourbonu. |
Alkohol | 45 % |
Objem | 0,7 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Masataka Taketsuru se v roce 1918 vydal do Skotska. I přes tradiční rodinnou výrobu saké si jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky.
Po návratu do Japonska si uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. A tak se zrodila špičková japonská whisky.