Carúpano 21 Reserva Privada
Cukrová třtina pěstovaná ve Venezuele má vysoký obsah cukru a z ní vyrobená melasa je proto vysoce kvalitní. Pro výrobu rumů Carúpano se používá voda z pramene v údolí Macarapana. Rumy zrají v sudech z amerického bílého dubu.
Oblast Macarapana-Carúpano se nachází v nížině na úrovni moře a vyznačuje se vlastním mikroklimatem: vysokými teplotami během dne, nízkou teplotou v noci a vysokou vlhkostí, kterou přináší vítr od Karibského moře. Toto klima urychluje chemický proces interakce sudu s alkoholem a výrazně zrychluje a zintenzivňuje proces zrání.
Již v roce 1889 získaly rumy Carúpano první medaile na výstavě v Paříži. Od té doby získávají ocenění pravidelně.
Rumy vznikají pod taktovkou master blenderky Carmen López de Bastidas, jediné ženy, která ve Venezuele tuto pozici zastává.
Kategorie: | RUM |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Země | Vemezuela |
Doba zrání | rumy staré až 21 let |
Vůně | citrusové ovoce, kandovaná pomerančová kůra, grapefruit, mandarinky, které se snoubí se slaným mořem, tóny másla, popcornu a karamelu |
Chuť | jemná nasládlost přechází v lehkou slanost a v závěru je vyvážená dotekem hořkosti |
Alkohol | 40 % |
Objem | 0,7 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.